PLANIFICARE CURSURI

Feng Shui - Modul 1

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
15 Februarie 2020
Sibiu, Romania
21, 22 Februarie 2020
Constanta, Romania
13, 14 Martie 2020

Feng Shui - Modul 2

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
16 Februarie 2020
Sibiu, Romania
22, 23 Februarie 2020
Constanta, Romania
14, 15 Martie 2020

Feng Shui - Modul 3

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Feng Shui - Modul 4

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 1

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 2

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 3

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 4

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Divinatia I Ching - Modul 1

Bucuresti, Romania
Curs la clasa (in weekend)
IN CURAND

Divinatia I Ching - Modul 2

Bucuresti, Romania
Curs la clasa (in weekend)
IN CURAND

Calculator Feng Shui

9 Star Ki Calculator

Abonează-te la Newsletter

Metafizica Chineza

 

Metafizica Chineza este o intreaga intelepciune adunata de secole si chiar milenii la rand de catre maestrii chinezi din observarea cu atentie a mediului inconjurator si a tiparelor vietii oamenilor.

Astrologia chineza BaZi (sau Cele 4 Coloane ale destinului dupa cum mai este cunoscuta) si Feng Shui sunt doar doua dintre stiintele metafizicii chineze existente. Pe langa acestea mai exista o serie intreaga de alte stiinte valoroase, cum ar fi: Mian Xiang (Arta recunoasterii fetei), ZeRI (Arta selectarii datelor favorabile), Yi Ching, Zi Wei Dou Shu ( o alta forma de astrologie chineza), Qi Men Dun Jia si altele.

Toate aceste stiinte se bazeaza pe studiul celor cinci elemente (metal, apa, lemn, foc, pamant), studiul celor 8 trigrame sau studiul conceptului de yin si yang. Intre toate acestea trebuie sa existe un echilibru. Echilibrul este unul dintre cele mai importante concepte in studiul si aplicarea metafizicii chineze.

Feng Shui Traditional este una dintre stiintele metafizice chineze care studiaza tiparele curgerii si transformarii energiei (Qi) de la nivelul Pamantului. Prin urmare, principala caracteristica a acestei stiinte este de a arata cum este influentat omul de mediul inconjurator.

Din moment ce energia Qi este un fenomen natural care nu poate fi nici creata, nici distrusa, destul de asemanatoare teoriei lui Newton, aceasta energie Qi este rareori generata sau obtinuta prin obiecte facute de om precum: obiecte decorative si amulete. Cand vorbim despre feng shui-ul traditional sau clasic, noi ne referim, in esenta, la un domeniu de cunoastere, care studiaza asezari, directii si timpul fata de formatiunile de pamant, totodata, si Qi-ul lor respectiv. Energia Qi este intangibila, cu toate acestea, efectul ei dainuieste, patrunde, umple fiecare aspect al vietii noastre. In mod surprinzator energia QI formeaza epicentrul in jurul careia se invarte studiul metafizicii chineze.

Prin umare, Qi-ul, pe scurt, este o forta naturala a vietii, care este conceputa, simtita, zamislita din interactiunea muntilor, dealurilor, care sunt de natura Yin, cu apele care sunt de natura Yang. Qi-ul nu poate fi creat artificial sau simulat de catre om cu obiecte create de el, precum amulete sau figurine.

Scopul feng shui-ului este, prin urmare, sa identifice sursele favorabile ale energiei Qi din mediul inconjurator, pozitionarea unei proprietati, chiar si a noastra, de altfel, pentru a primi aceasta energie.

Astrologia chineza BaZi este unul dintre cele mai folosite sisteme astrologice chineze la ora actuala. Acesta foloseste momentul nasterii ca punct de referinta pentru alcatuirea unei harti natale compuse din 8 caractere chinezesti, ce dezvaluie unui consultant amanunte deosebit de detaliate si precise despre caracterul unui om si despre evenimentele importante prin care va trece acesta.

Intre astrologia occidentala si cea chineza exista o diferenta fundamentala. Sistemul occidental ia in considerare pozitiile planetelor, soarelui si lunii in momentul nasterii dvs. Deci este o metoda strict astrala. Deoarece sistemul chinezesc ia in calcul toate tipurile de qi (ceresc, pamantesc si uman), nu este exclusiv astral.

Astrologia chineza este o modalitate de a va ajuta pe dvs sa va intelegeti viata si sa luati decizii mai bune.

Aceasta are o logica clara si o acuratete ce defineste comportamentul uman. Totodata, reprezinta una dintre cele mai autentice metode de analiza a destinului si un instrument eficient pentru revelarea misterelor vietii.

Aceasta metoda de analiza mai poarta denumirea si de „Cei 4 Stalpi ai Destinului”.

Acesti stalpi ai destinului analizeaza data noastra de nastere. In urma acestei analize putem ajunge la o descriere a personalitatii noastre, a carierei de care suntem atrasi, diferite aspecte legate de casatorie si relatiile de cuplu, precum si perioadele favorabile si nefavorabile din viata noastra.

Toate aceste informatii se regasesc  in data de nastere personala si pot fi cunoscute inca de la nastere.  Chinezii considera ca prima gura de aer pe care o inspiram la nastere ne determina destinul, iar „ Cei 4 Stalpi ai Destinului” reprezinta o metoda de a determina qi- ul primit la nastere.

La fel ca si Feng Shui-ul, aceasta metoda ii ajuta pe oameni sa-si imbunatateasca starea de sanatate sau sa-si amplifice succesul in cariera.

Ce legatura are astrologia chineza cu Feng Shui? Initial, nu prea multe. Insa aceste doua metode se completeaza foarte bine, iar un bun practician Feng Shui adauga in analiza sa si cateva elemente de astrologie chineza. Lucruri precum compatibilitatea cu ceilalti, culorile norocoase, cariera si mediul potrivit ajuta la schimbarea intru totul a vietii oamenilor.

In concluzie, este o metoda extrem de utila. Ea ne ajuta sa descoperim atat lucruri despre cariera noastra,casatorie si norocul pe care il avem in viata, cat si indicii referitoare la starea de sanatate si la potentialele probleme cu care ne putem confrunta.

I Ching sau Cartea schimbarilor este cel mai vechi text clasic chinezesc.

 Forma cea mai raspandita azi dateaza de 3 000 de ani, dar chinezii sustin ca ar fi fost creat de legendarul erou Fu Xi, care a trait acum aproape 5 000 de ani (2852 i.C.-2738 i.C).

 I Ching este analizat ca sistem filozofic. Pe marginea lui s-au alcatuit nenumarate lucrari stiintifice, iar specialistii in istoria matematicii il considera cea mai veche consemnare privind scrierea binara. Cu toate acestea insa, dintotdeauna a fost folosit si ca metoda de divinatie, care poate furniza raspunsuri la intrebarile care ne framanta.

 La ce foloseste metoda I Ching?

I Ching nu-ti schimba soarta si nu- ti rezolva problemele. Insa, te ajuta sa intelegi mai bine situatia, iti da increderea necesara invingerii obstacolelor si te invata sa iei decizii bune in situatii de cumpana care privesc familia, sanatatea, cariera sau dragostea.

 Structura I Ching

YIN – YANG I Ching are la baza conceptul yin–yang, adica dualitatea feminin–masculin, negativ–pozitiv, receptiv–activ, noapte–zi si pentru informaticieni 0–1. Principiul yin este reprezentat printr-o linie intrerupta si yang, printr-o linie continua.

 TRIGRAMELE

Din combinarea lui yin și yang in grupe de cate trei, au rezultat 8 trigrame. Fiecare trigrama reprezinta o forta a naturii, careia ii este atasata o anumita simbolistica. Trigramele sunt folosite inclusiv in Feng Shui.

 

Continutul acestei pagini apartine in intregime Feng Shui Divine.  Redarea integrala sau partiala a articolului este strict interzisa fara acordul Feng Shui Divine!