PLANIFICARE CURSURI

Feng Shui - Modul 1

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
15 Februarie 2020
Sibiu, Romania
21, 22 Februarie 2020
Constanta, Romania
13, 14 Martie 2020

Feng Shui - Modul 2

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
16 Februarie 2020
Sibiu, Romania
22, 23 Februarie 2020
Constanta, Romania
14, 15 Martie 2020

Feng Shui - Modul 3

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Feng Shui - Modul 4

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 1

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 2

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 3

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 4

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Divinatia I Ching - Modul 1

Bucuresti, Romania
Curs la clasa (in weekend)
IN CURAND

Divinatia I Ching - Modul 2

Bucuresti, Romania
Curs la clasa (in weekend)
IN CURAND

Calculator Feng Shui

9 Star Ki Calculator

Abonează-te la Newsletter

Noroc si dragoste prin aplicarea principiilor Feng Shui in casa

6 secrete din arta Feng Shui care va pot aduce armonie, belsug si iubire

in viata si in locuinta voastra.

 

Autor: Valentina Vinatoru, specialist in Feng Shui

O varianta a acestui articol a fost publicata pe Kudika.ro, la urmatorul link: https://www.kudika.ro/articol/spiritual/55958/feng-shui-pentru-noroc-si-dragoste.html

In etapele de alegere a locuintei, fie ca o construiti sau cumparati, si apoi in cele de decorare a spatiului, trebuie sa tineti cont de 4 factori principali, care sunt: oamenii – locuitorii sai, mediul inconjurator, timpul, respectiv anul de constructie, si pozitionarea cladirii, in special orientarea fatadei sale in spatiu.

In acest articol, va voi explica pas cu pas cum se poate face o analiza Feng Shui a unei locuinte. Desigur, mai ales in cazul ridicarii unei case de la zero, este bine sa fiti asistati de un specialist in Feng Shui care sa lucreze umar la umar cu echipa de arhitecti si constructori.

 

Primul pas consta in aflarea anului de constructie sau al darii in folosinta. Odata ce ati identificat obiectivele si telurile, pentru descoperirea energiilor unei case, cele valabile 20 de ani, va trebui sa aflati anul de constructie sau al darii in folosinta al cladirii (blocului) in care se afla locuinta aleasa. Scoala Stelelor Zburatoare foloseste calcule facute pornind de la planul si data construirii unei cladiri in combinatie cu orientarea ei geografica. Aceasta scoala vorbeste despre cele 9 tipuri diferite de energie aflate in mediul nostru inconjurator, apartinand constelatiei Carul Mare. Aceste energii unice sau stele zburatoare, de la 1 la 9, au o influenta aparte asupra mediului si, implicit, a noastra. Stelele zburatoare se schimba intr-un mod ciclic, influentand diferit norocul unei case de-a lungul timpului. Practic, aceasta este o modalitate de a evidentia circulatia energiilor bune si rele Feng Shui, iar remediile se recomanda pentru perioade de 20 de ani, dupa efectuarea unui set de masuratori.

De exemplu, o cladire aflata in epoca 6 este construita intre anii 1964 – 1983.

 

Pasul urmator este legat de orientarea locuintei. Fara aceasta orientare si anul de constructie nu putem afla energiile unei case. Este necesar sa descoperim catre ce punct cardinal este orientata locuinta pentru a identifica directiile, locatiile si sectoarele casei respective si, totodata, modul in care oamenii sau locuitorii acesteia pot beneficia de primirea pozitivului Qi, care face referire la „suflare” sau „fluxul de energie” existent in orice lucru viu. Cei care nu detin o busola chinezeasca Luo Pan, pentru a face calcule detaliate, vor sta pozitionati cu spatele catre bloc sau casa si vor masura orientarea sa in spatiu cu o busola clasica sau de pe telefonul mobil.

De exemplu, un bloc pozitionat catre Est poate avea o gradatie 92.

 

 

Alt pas important este aflarea punctului central al locuintei, fara de care nu vom putea imparti acest spatiu in mai multe sectoare si nici nota energiile care se regasesc acolo.


 

Asadar, urmatoarea miscare este de a impartiti casa in 8 sectoare sau felii. Pe copia planului tehnic al casei trasati cu un creion si o rigla mai multe linii intersectate intr-un punct, aflat la o distanta egala de limita peretilor exterirori, astfel incat sa obtineti 8 sectoare sau felii. E ca si cum ati sectiona un cerc, suprapus peste plan, in 8 portiuni. Marcati directiile respective ale casei, respectiv Nord, Nord-Est, Est, Sud-Est etc.

 

Odata clarificate directiile geografice in planul locuintei analizate, pentru a identifica si activa Qi-ul din fiecare sector va trebui sa treceti energiile pe schita.

 

In exemplul meu este un bloc pozitionat catre Nord, gradatie 19.

 

Activarea Qi-ului benefic va va ajuta sa obtineti rezultate pozitive in acea zona specifica a vietii, cum ar fi cariera, activitatile academice sau/si relatiile de dragoste. In Feng Shui se foloseste termenul de activare a Florii Iubirii, responsabila de atragerea partenerului potrivit in viata voastra.

Totodata, trebuie sa tineti cont de faptul ca in Feng Shui fiecare spatiu este unic, iar in urma unor masuratori exacte si calcule matematice putem determina energiile pozitive sau negative din zona analizata. Mai precis, putem descoperi cele 9 energii, stele zburatoare, care se impart in 2 categorii: stele de apa, aducatoare de prosperitate, si stele de munte, care privesc armonia umana, sanatatea si relatiile cu cei din jur. Specialistii experimentati ai acestei Scoli a stelelor zburatoare acorda mare atentie localizarii stelelor faste, ale apei si muntelui, din resedinte si diferite cladiri. „Apa“ si „munte“ sunt doua simboluri de referinta in Feng Shui si des folosite in aceasta terminologie.

 

In prezent, ne aflam in perioada inferioara, „epoca lui 8”, care este intre anii 2004 si 2023. In aceasta perioada energiile de munte si de apa benefice sunt 8, 9 si 1.

Energia 8 reprezinta prosperitatea sau armonia umana actuala.

Energia 9 reprezinta prosperitatea sau armonia umana viitoare.

Energia 1 reprezinta prosperitatea sau armonia umana indepartata.

De cand am intrat in perioada lui 8, steaua muntelui este la fel de importanta ca si steaua apei. Opt este numarul reprezentativ al trigramei KEN, ce simbolizeaza muntele, ori in sfera credintelor culturale chineze acesta denota puterea tacuta, influenta si un succes aparte. Trigrama KEN reuneste 8 elemente ale spatiului in care ne aflam, amplasate in functie de directiile geografice, si totodata cum sunt raportate la fiecare dintre cele 4 anotimpuri terestre.

Fiecare energie ne influenteaza intr-un anumit fel, de aceea, mai departe, in viata fiecaruia dintre noi sunt importante conexiunile dintre aceste energii si cifrele care ne reprezinta pe noi, care se calculeaza in functie de data, ora si locul nasterii. Arta Feng Shui este una complexa, dezvoltata in peste 3.000 de ani de cercetari, in care s-a studiat constant legatura dintre om si tot ceea ce il inconjoara pentru descoperirea armoniei si echilibrului interior si exterior.