PLANIFICARE CURSURI

Feng Shui - Modul 1

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
15 Februarie 2020
Sibiu, Romania
21, 22 Februarie 2020
Constanta, Romania
13, 14 Martie 2020

Feng Shui - Modul 2

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
16 Februarie 2020
Sibiu, Romania
22, 23 Februarie 2020
Constanta, Romania
14, 15 Martie 2020

Feng Shui - Modul 3

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Feng Shui - Modul 4

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 1

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 2

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 3

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 4

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Divinatia I Ching - Modul 1

Bucuresti, Romania
Curs la clasa (in weekend)
IN CURAND

Divinatia I Ching - Modul 2

Bucuresti, Romania
Curs la clasa (in weekend)
IN CURAND

Calculator Feng Shui

9 Star Ki Calculator

Abonează-te la Newsletter

 

Mai e de stat sau nu în România?

 

România e acasă atât pentru mine, cât şi pentru familia mea.  Ideea de acasă ne-a ţinut aici.

Pe fundalul evenimentelor din ultimele săptămâni, am început totuşi să mă întreb tot mai des dacă mai e de stat în ţara asta. Şi nu doar pe mine mă preocupă acest subiect.

Fiecare persoană, care a venit la consultaţii pentru o astrogramă personalizată, a vrut să ştie cum i-ar merge peste hotare şi dacă mai are sens să rămână aici. Sunt convinsă că şi voi, cei care mă citiţi şi mă urmăriţi, aţi luat măcar o dată în calcul relocarea.  Dar hai să vedem cum arată harta astrologică a României şi ce informaţii ne poate oferi.

Voi lua în calcul mai multe evenimente şi momente istorice, care şi-au pus amprenta asupra noastră ca popor. Voi analiza aceste date conform astrologiei chineze, dar şi cu ajutorul calendarului chinezesc, cunoscut sub numele de Calendarul Fermierilor sau Calendarul Hsia.

Acesta  este un sistem extraordinar de precis, care înregistrează trecerea timpului, fiind totodată un instrument pentru previziuni.

În opinia mea, data de naştere a României este 21.05.1877, ora 10, Bucureşti  (9.05.1877 – stil vechi),  atunci când Mihail Kogălniceanu a proclamat independenţa României:  „Suntem independenţi, suntem o naţiune de sine stătătoare.”  Este ziua în care România  „a luat prima gură de aer”. Avea un nume bine stabilit, avea o capitală, un singur guvern, era independentă . Aşadar, după părerea mea, este ziua când România s-a născut.

În astrologia chineză,

·        Anul înseamnă relaţiile, conexiunile cu exteriorul, dar şi starea de sănătate. Totodată, în cazul unei ţări, mai înseamnă şi bunicii sau strămoşii noştri;

·        Luna reprezintă cariera, dar şi părinţii noştri;

·      Ziua reprezintă relaţia cu partenerul sau în acest caz, relaţia cu ţara noastră, cum ne raportăm la ea şi ce alegeri facem în funcţie de ea;

·       Ora reprezintă dorinţele şi aspiraţiile noastre de viitor sau copiii noştri. În cazul nostru, reprezintă ce viitor ne dorim pentru copii noştri.    

După cum putem vedea în imagine, România s-a născut

·        într-o oră de Pământ Yin pe Şarpe.

·        într-o lună de Lemn Yin pe Şarpe.

Dorințele, aspirațiile noastre sunt reprezentate de ora nașterii, iar cariera de luna nașterii, ambele în zodia Șarpelui. Acestea ne arată ca avem nevoie de o schimbare. Ne mai arată totodată că nu ne apreciem valorile sau nu prețuim viitorul copiilor noștri.

  ·     într-o lună de Lemn Yang pe Cal.          

 Tulpina celestă din zi este foarte importantă în astrologia chineză (Lemn Yang), ea arată personalitatea, caracterul unui om, în cazul nostru personalitatea și caracterul poporului român. Lemnul Yang, este simbolizat de „Copac”. Un copac este înainte de toate drept, puternic, ceea ce înseamnă că poporul român are principii puternice, pe care nu este dispus să le abandoneze. Tradiții pe care le respectă întocmai, de unde rezultă multă inflexibilitate și încăpățânare. Din cauza acestei inflexibilități sau încăpățânări, putem deveni superficiali, invidiosi, îngâmfați, bârfitori, dar și vulnerabili la probleme mentale dacă presiunea este prea mare. Nu știm să ne adaptăm la mediu și nici nu suntem dispuși să minimizăm loviturile primite, fapt ce duce și la exagerări, doar pentru a demonstra că noi suntem un popor puternic și de neinvins. De multe ori nu știm să ne exprimăm nemulțumirile și devenim agresivi sau mincinoși. Nu ne recunoaștem neîmplinirile sau faptul că suntem nepunticioși…De aceea, ca popor, suntem predispuși, la probleme cerebrale sau probleme mentale.

Un alt aspect foarte important din harta astrologică a României este că îi lipsesc două elemente foarte importante: metalul şi apa.

1.      Metalul reprezintă tristeţea, dar şi dreptatea, justiţia, corectitudinea, puterea de a lua decizii.  

2.      Apa reprezintă frica, dar şi înţelepciunea

În schimb, avem 2 elemente de Lemn, 2 elemente de Pământ şi 4 elemente de Foc. Aparent suntem  fericiţi, dar în interiorul nostru, suntem nemulţumiţi şi neîmpliniţi din cauza acţiunilor noastre. Ne temem să spunem adevărul sau să recunoaştem nedreptăţile pe care le-am comis. Nu ştim să facem alegeri corecte, să fim corecţi unul cu celălalt. Nu ştim să apreciem reuşitele celor din lângă noi, să ajutăm dezinteresat sau să luptăm onest pentru ceea ce ne dorim.

În prezent, România se află într-o perioadă de penalizare a sinelui. Aceasta penalizare a sinelui este sinonimă cu nefericirea, nemulţumirea şi neîmplinirea. Ne dorim mult să avem o ţară ca afară, dar nu facem nimic pentru a schimba ceva. Mai mult această penalizare arată că ne place critica, că suntem invidioşi şi bârfim, fără să ne gândim la ce consecinţe karmice putem atrage.

Fiind pe meridianul Şarpelui, România ne aduce multe griji din punct de vedere profesional, dar şi legat de aspiraţiile noastre.  În 2019, acest lucru a fost accentuat deoarece Şarpele (din lună şi oră) cu Porcul (anul 2019) se ciocnesc. În astrologia chineză, ciocnirea înseamnă conflict, dizarmonie, dar şi schimbare. Totodată, mai arată şi că ne place să intrăm cu bocancii în vieţile altora şi în relaţiile lor, ne amestecăm nepoftiţi în a ne da cu părerea şi ne oferim ajutorul când nu e necesar.

Cea mai grea lună din anul 2019 va fi noiembrie deoarece este o lună de Porc. Atunci se va tripla nevoia de schimbare sau dorinţa de a intra in conflict. Finalul de an nu va fi uşor pentru noi, dar vom avea ocazia să vedem unde am greşit.

Anul 2020 ne va aduce, din nefericire, multă nelinişte şi disconfort din cauza ciocnirii dintre Calul din ziua naşterii a ţării şi Şobolan, zodia anului.

Vom avea ocazia să realizăm cât de temperamentali suntem şi câtă lipsă de răbdare avem din cauza vătămării din ziua naşterii şi Bivolul din an. Aceasta poate duce la nenumărate accidente grave pe teritoriul nostru în 2021.  În concluzie, ne va impacta emoţional şi vom suferi parte.

Până nu vom deveni conştienţi că avem aceste neplăceri înscrise în destin şi nu vom fi deschişi la schimbare, veştile proaste se vor repeta.

 2022, anul Iepurelui, ne va determina să „distrugem ceea ce este vechi şi să acceptăm noul în viaţa noastră”, situaţie care  va continua până în anul 2024, inclusiv. Prin urmare, vor urma ani ce ne predispun la schimbare. Dacă nu vom face nimic, ne merităm soarta.

 

 

O altă dată care ne influenţează este ziua naţională a României, 1.12.1918; ora 11:30; Alba Iulia – Unirea Transilvaniei cu România.

 

Și din această hartă reiese dezechilibrul elementului Metal, adica a lipsei justitiei, dreptatii si solidaritatii. In ora avem Foc Yang pe Cal, in zi Apa Yang pe Cal, in luna Apa Yin pe Porc, iar in an Pamant Yang pe Cal.

Ce rezultă din această configurație? Elementul Foc în exces. Focul este bucuria, fericirea, mulțumirea, imaginea unei țări. În cazul României, fiind penalizare, aduce opusul: nefericire, nemulțumire, neîmplinire, lipsa unei imagini pozitive a țării. Aparent suntem fericiti și bucuroși, ne arătăm amabili și săritori, dar nu o facem fără un interes. Această penalizare arată și o karmă a țării noastre. O karmă a iubirii de sine și a aproapelui nostru, a imposibilității de a ne pune în valoare.

Din punct de vedere profesional suntem la fel într-o relație de ciocnire cu meridianul țării noastre (meridianul Șarpelui). În schimb, aceasta hartă ne aduce elementul Apă, care ne completează și ne face să gândim sau să analizăm mai mult. Elementul Apa, pe lângă întelepciune, mai înseamnă și inteligență, ceea ce înseamnă că țara noastră are copii şi oameni inteligenţi, că nouă, ca popor, ne place să fim bine pregătiți, că putem face multe lucruri într-un timp scurt.

Faptul că avem un singur element de Pământ și o lipsă a Metalului ne arată instabilitatea noastră, lipsa solidarității și a luptei pentru binele nostru, ca țară, popor, dar și o instabilitate emotională și o lipsă a dorinței spre mai bine.

Rămân aceleași previziuni pentru anii următori și în cazul acestei hărți.

 

 

O altă dată importantă ce influenţează viitorul acestei ţări este 17.01.1859; ora 9:30; Iasi (5.01.1859 – stil vechi), cand a avut loc Alegerea lui A.I. Cuza ca domnitor al Moldovei. Această dată este menţionată şi pe Astrotheme.com, ca fiind data oficială de naştere a României.

 

Ora – Metal Yin pe Şarpe; Zi – Lemn Yin pe Iepure, Lemn Yin pe Bivol; An – Pământ Yang pe Cal.

Ce arată această hartă? Din nou, avem aceeaşi lipsă a justiţiei, a corectitudinii, a dreptăţii şi a puterii de a lua decizii, dar şi a înţelepciunii. Imaginea noastră, ca ţară, este prost aspectată. Internaţional, nu suntem foarte apreciaţi şi nici nu ne apără cineva imaginea. Mai arată şi un aspect al singurătăţii în sensul în care nu avem un ajutor extern, o susţinere a ţării noastre. Pe scurt, suntem puşi la zid, ni se dau puţine alegeri sau găsim tot timpul dificilă rezolvarea unei anumite situaţii.

Meridianul Şarpelui, sub influenţa căruia este ţara noastră, ne incomodează aspiraţiile de viitor, nu ne lasă să ne manifestăm sau să ne punem în valoare. Marele Duce din acest An (Porcul) vine şi întăreşte acest aspect. Ne face să nu gândim corect, cu toate că ne îndeamnă la schimbarea comportamentului nostru, a mentalităţii noastre, a viitorului acestei ţări şi a lucrurilor ce ţin de prezent.

În anul 2020, al Şobolanului, penalizarea cu Iepurele din ziua naşterii va scoate în evidenţă caracterul neloial faţă de cineva care ne-a tratat bine sau vom face greşeli din cauza slăbiciunilor, neîncrederilor şi a lipsei de solidaritate. Totul depinde de noi! Avem liberul arbitru în care stă puterea de a schimba lucrurile şi nu de a distruge ce a mai rămas.

 

 

Cum ne influenţează ziua de 10 august 2019?

Va fi o zi plină de nemulţumire, de conflict şi tristeţe sufletească. Felul cum va decurge această zi şi ce putem obţine de pe urma ei depinde doar de noi. Ar trebui să ştim clar pentru ce ieşim în stradă şi să ne focusăm pe solidaritate. În prima parte a miting-ului va fi multă revoltă şi indignare. E cazul să apelăm la calm şi înţelepciune. Este o zi conflictuală, cu penalizare, şi de această zi, de felul cum reacţionăm, de ceea ce cerem va depinde şi viitorul nostru în perioada următoare.

 

În concluzie, pentru a schimba ceva în bine ar fi indicat:

 ·       să alegem un preşedinte cu mult element metal în hartă, de preferat în ziua naşterii ,un “Metal Yang” – care reprezintă Sabia, cu un simt al dreptăţii accentuat, care sa înlăture ilegalităţile.

·       să schimbăm ziua naţională a României, care va putea influenţa viitorul acestei ţări.

Da, unora dintre voi vi se pare ciudat, exagerat.

Din cauza acestor dezechilibre a elementelor din harta noastră, ne lăsăm influenţaţi, suntem uşor manipulabili, dar totodată încăpăţânaţi. Suntem în acelaşi timp sentimentali, nu raţionali. Credem că ajutorul vine din exterior pe când puterea noastră interioară este mai mare decât ne-am putea imagina. Cu cât credem mai mult în forţele proprii devenim o naţiune cu o identitate.

 

Conținutul acestui articol aparține în întregime Feng Shui Divine.  Redarea integrală sau parțială a articolului este strict interzisă fără acordul Feng Shui Divine!