PLANIFICARE CURSURI

Feng Shui - Modul 1

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
15 Februarie 2020
Sibiu, Romania
21, 22 Februarie 2020
Constanta, Romania
13, 14 Martie 2020

Feng Shui - Modul 2

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
16 Februarie 2020
Sibiu, Romania
22, 23 Februarie 2020
Constanta, Romania
14, 15 Martie 2020

Feng Shui - Modul 3

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Feng Shui - Modul 4

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 1

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 2

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Incepatori
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 3

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Coloanele Destinului - Modul 4

Bucuresti, Romania
Curs la clasa - Avansati
IN CURAND

Divinatia I Ching - Modul 1

Bucuresti, Romania
Curs la clasa (in weekend)
IN CURAND

Divinatia I Ching - Modul 2

Bucuresti, Romania
Curs la clasa (in weekend)
IN CURAND

Calculator Feng Shui

9 Star Ki Calculator

Abonează-te la Newsletter

 

FENG SHUI SI ANUL NOU CHINEZESC 2019

 

Cum va fi anul 2019?

 

Ca si caracteristici generale, Porcul sau Mistretul apartine grupului de semne de apa, si reprezinta inceputul iernii, fiind zodiacul lunii noiembrie. Pentru ca este semn de apa, Porcul  este si luna de nastere a lemnului. Prin urmare, acest semn zodiacal simbolizeaza germinarea planetei si nasterea unei noi forme de viata. De aceea, Anul Porcului poate aduce un nou inceput in relatiile internationale si o noua ordine sociala si, in unele tari, poate conduce la noi regimuri si noi guverne.

Porcul/Mistretul este, de asemenea, considerat un “Cal Calator”, fiind o stea care favorizeaza calatoriile si le va stimula mai mult decat in alti ani. Industria turismului va beneficia cel mai mult de aceste efecte.

Conform traditiei chinezesti, Porcul/Mistretul este arhetipul iubitorului de viata si in anul 2019 toti trebuie sa invatam cum sa profitam, intr-un mod inteligent, de tot ceea ce este frumos in viata.

Dar, ca sa explicam mai bine configuratia acestui an, trebuie sa tinem cont de Calendarul chinezesc.

Calendarul chinezesc, cunoscut sub numele de Calendarul Fermierilor sau Calendarul Hsia, este un sistem fascinant de precis, care inregistreaza nu numai trecerea timpului, dar este, de asemenea, un instrument pentru previziuni.

Conform acestui calendar, Anul Nou Chinezesc 2019 incepe pe data de 4 februarie si se va termina pe data de 3 Februarie 2020.  Asadar, dupa anul 2018, al Cainelui de Pamant Yang, urmeaza Anul Porcului de Pamant Yin care va fi inaintea anului 2020, al Sobolanului de Metal Yang. Porcul/Mistretul ocupa a doisprezecea pozitie in horoscopul chinezesc. Daca sunteti nativii zodiei chinezesti Porc/Mistret inseamna ca v-ati nascut in unul dintre anii 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 sau 2019, in perioada cuprinsa intre 4 februarie, a anului respectiv, si 3 februarie, data din anul urmator.

Anul Porcului/Mistretului 2019, 4 februarie 2019 – 3 februarie 2020 in calendarul Hsia, este simbolizat prin doua elemente: pamantul Yin, reprezentand tulpina celesta, care sta deasupra Porcului, iar acesta din urma reprezinta elementul apa, fiind ramura terestra. In astrologia chineza un an este format din tulpina celesta si ramura terestra. Potrivit ciclului nasterii si al distrugerii celor cinci elemente ale Universului – „pamantul pune dig apei” – cele doua elemente se afla intr-un ciclu distructiv. Totusi, natura „pamantului Yin” este asemanatoare unei „gradini” sau este considerat „Mama Pamant”, care este mai blanda si mai moderata. De aceea, o persoana nascuta intr-o zi de „Pamant Yin” este mai filosofica, umanista si pasnica, poate fi si un artist desavarsit, politician sau un cercetator cu niste contributii mari in cultura, stiinte umaniste si naturale. Cu aceste caracteristici ale „pamantului Yin” oamenii pot alege in acest nou an sa fie mai atenti si mai putin incapatanati pentru ca, la nivel colectiv, toate initiativele altruiste vor fi favorizate. In acest an, toate calitatile semnului Porc vor gasi o modalitate de a se exprima: in primul rand, blandetea si generozitatea.

Asadar, pe baza acestor premize va exista o imbunatatire a armoniei si a pacii in relatiile internationale, insa la un nivel superficial deoarece nu exista un fundament si un sprijin solid intre aceste doua elemente: pamant si apa. Atmosfera pasnica va fi fragila si va exista o ostilitate secreta din cauza careia vor exista activitati teroriste si asasinate, o stare de neliniste si revolte in diferite parti ale lumii.

Pamantul Yin deasupra elementului apa inseamna ca nu suporta elementul foc, ceea ce face ca elementul pamant sa fie slab si instabil si poate provoca dezastre de pamant, cum ar fi: cutremure, alunecari de teren si avalanse. Va exista si pericol de “pamant scufundat” adica multe cladiri si constructii prabusite. Apa puternica a Porcului va aduce, de asemenea, dezastre precum inundatiile si furtunile puternice. Pamantul inseamna, de asemenea, drumul pe care se vor produce accidente rutiere, dar si miniere. Din cauza ciocnirii cu Sarpele, anul Porcului poate aduce si o serie de accidente maritime.

Asadar, pe parcursul lui 2019 ne putem astepta la energii mixte. Vor exista vesti bune la orizont, iar legat de evenimentele care au loc la nivel global speram sa vedem o influenta mai calma in tarile din Orientul Mijlociu, care sa produca salturi uriase in relatiile internationale.

 

Ce se va intampla cu economia in anul 2019?

Conform celor 5 elemente, focul este fericirea si optimismul, care a predominat in anii precedenti – 2016, An de Maimuta de Foc, si in 2017, An de Cocos de Foc. Cu toate acestea, cand s-a apropiat anul Cainelui (2018), focul a intrat si mai mult in „mormant”, prin urmare a adus un obstacol in calea optimismului, care la randul sau a cauzat o incetinire a atmosferei economice. Cainele este zodia lunii octombrie care reprezinta sfarsitul toamnei si inceputul iernii. Elementul de foc optimist este pe moarte, iar elementul de apa preia controlul. Elementul de foc optimist continua sa se diminueze si in anul Porcului 2019. Pe masura ce Cainele reprezinta „mormantul focului”, Porcul reprezinta stadiul cand focul este „Terminat”, iar elementul de apa va fi mai mult activat. Apa simbolizeaza teama, de acea in anul Porcului, conform celor 5 elemente, va lipsi optimismul si va duce la o turatie mai mica a motoarelor economiei si a activitatilor care duc la incetinirea pietei bursiere pe termen lung. Prin urmare, este de asteptat sa se accentueze criza economica. Deoarece elementul foc nu va mai exista pana in anul 2025, ne asteptam la o revenire inceata si mai dificila a situatiei economice.

In concluzie, finantele pot provoca probleme in intreaga lume in anul 2019. Cu o energie dominanta, cu o polaritate Yin, ne putem astepta la probleme cu finantele globale si pe pietele bursiere. Astfel ca, remediile Feng Shui si unele imbunatatiri ale elementului pamant devin mai mult decat necesare in 2019 pentru a evita o pierdere financiara si, eventual, pentru a genera noi venituri.

Cu remediile si imbunatatirile corecte Feng Shui, anul 2019 al Pamantului Yin pe Porc poate fi un an foarte bun in multe feluri. Desi, pe termen scurt, e un an in care puteti pierde prieteni, relatii de munca si alte conexiuni, acest lucru se poate dovedi, pe termen lung, a fi un lucru bun si mai bine pentru voi.

Ce industrii vor fi bine astepectate sau nu in anul 2019?

Elementul Pamant Yin din 2019 este de asteptat sa aduca prosperitate industriei lemnului, acest lucru datorandu-se faptului ca lemnul cucereste pamantul, astfel incat elementul pamant este un simbol al banilor pentru industria lemnului, care la randul sau include industria modei, a presei, a hartiei, a cartilor, a educatiei si a mediului. Cea de-a doua cea mai buna industrie ar putea fi cea a pamantului, pe masura ce pamantul cucereste apa, astfel incat Porcul sa ofere bani si profitabilitate acestei industrii, cum ar fi cea a proprietatilor, mineritului, asigurarilor si a software-ului. Industria focului este activa si productiva in 2019, pamantul Yin reprezentand productivitate pentru elementul foc, dar nu va fi atat de profitabila. Industriile de foc sunt energia, finantele, divertismentul. Industria apei se confrunta cu o concurenta puternica in anul Porcului. Deci, industria apei, cum ar fi transportul maritim, transportul, comunicarea … ..etc nu este foarte prospera. De asemenea, banii pentru industria apei sunt reprezentati de elementul foc, care este complet absent. Industria metalurgica, cum ar fi bancar, utilaje, masini, de asemenea, va fi nefavorabila pentru ca elementul bani pentru metal este lemnul, iar lemnul este total absent. Dar Porcul fiind o zodie de apa, reprezinta, deci, productivitatea metalului, prin umare, aceasta industrie va fi activa chiar daca banii nu apar.

In concluzie, industriile care se vor descurca bine in anul Porcului vor fi industriile legate de elementul lemn si elementul Pamant.

 

In medicina chineza cum ne influenteaza sanatatea anul 2019?

In medicina traditionala chineza, pamantul Yin reprezinta stomacul si pancreasul. Problema dezechilibrului pamantului este foarte mult legata de cea a stomacului si a digestiei. Deoarece pamantul yin este pancreasul, care este responsabil pentru reglarea zaharului din sange prin producerea de insulina, slabiciunea acestuia poate provoaca, de asemenea, diabetul. Diminuarea elementului foc din acest an si ciocnirea dintre Porc si Sarpe vor aduce slabiciune la nivelul circulatiei sangelui si al inimii. Ca elemente ascunse, Porcul contine apa yang si lemn yang, iar fara foc lemnul va fi umed acest lucru provocand o boala a oaselor, cum este reumatismul.

Multi sunt de parere ca anul animalului personal, adica al aceluiasi cu anul de nastere, este norocos, dar in realitate lucrurile sunt diferite. Atunci cand intram in anul animalul nasterii noastre vom avea parte de o penalizare sau pedeapsa. Este numita asa-zisa ofensare a anului nasterii. Astfel, Porcul/Mistretul are o pedeapsa a sinelui cu acelasi animal, Porcul/Mistretul, iar o astfel de pedeapsa cu apa, deoarece acesta este semn de apa, va cauza o problema a organelor sexuale. Aspectul inimii si al circulatiei sangelui este legat de elementul foc, pentru ca Porcul inseamna totodata „Terminarea focului”, va fi nefavorabil pentru oamenii care au nevoie de elementul foc. Disparitia focului din anul 2018 si pana in 2025 va aduce probleme de energie, cu inima si circulatia sanguina, dar si indigestie. Dezechilibrul elementului pamant poate provoca o serie de probleme la stomac, precum si diabet. Deci, suplimentele de sanatate adecvate ar trebui sa fie antioxidanti pentru reglarea elementului pamant si CQ10 pentru imbunatatirea elementului de foc.

Sanatatea nativilor: Sobolan, Bivol, Caine si Maimuta in 2019 va fi un pic afectata. Din punct de vedere fizic, nervozitatea va fi inamicul lor in acest an. Nativii acestor semne zodiacale nu ar trebui sa permita un exces de energie canalizat gresit, care risca sa se transforme in stres sau insomnie. Pentru a-si mentine echilibrul, ideal pentru acesti nativi ar fi sa practice un sport in mod regulat.

Cei nascuti sub semnele zodiacale de Tigru, Cocos, Cal si Iepure au o energie de invidiat in tot anul 2019. Cu toate acestea, acesti nativi ar trebui sa se asigure ca nu isi supraestimeaza puterea. De asemenea, riscul excesiv in alimentatie, dar nu numai, trebuie privit cu atentie, deoarece pot avea parte de un dezechilibru.

Din punct de vedere al sanatatii, cei nascuti sub semnele zodiacului Dragon, Sarpe, Porc si Capra trebuie sa aiba o atitudine rezonabila. Ei vor avea atat de multe lucruri de facut, incat rezervele lor de energie, desi importante, se vor epuiza din cand in cand. Nativii acestor semne zodiacale ar trebui sa-si permita cateva zile de odihna si, odata revigorati, vor fi gata sa porneasca din nou la drum.

 

Conform astrologiei chineze cum va fi aspectata cariera in anul 2019?

Pentru nativii Sobolan, Bivol, Iepure si Capra totul ar trebui sa mearga foarte bine in cariera. Misiunea celor nascuti in Sobolan si Bivol, in 2019, este sa ajute pe altii, pentru a le fi bine! Bivolul are steaua Nobilului, astfel ca poate deveni ingerul pazitor al cuiva. Nativul Capra va trebui sa creeze lucruri frumoase. In acest an totul este legat de arta! Arta voastra va fi recunoscuta, trebuie sa o prezentati lumii si sa serveasca unui scop. Nativul Iepure va deveni popular prin munca sa. Prin urmare, nativii acestor semne zodiacale au toate motivele sa profite de orice oportunitate si sa-si stabileasca obiective cat mai inalte. Eforturile lor vor fi valorificate, avand sansa de partea lor, intre lunile iulie si octombrie 2019. La inceputul toamnei si spre sfarsitul anului ei vor trebui sa munceasca mai mult, in cazul in care sunt implicati in proiecte de lucru in echipa.

Nativii Tigru au o stea a business-ului, abilitati de a face bani si o afacere prospera. Calul va avea un an bun din orice punct de vedere, ca si Maimuta, de altfel, acestia din urma putand sa isi cumpare si o proprietate, iar nativii Porc pot deveni faimosi.

In concluzie, activitatea profesionala a nativilor Tigru, Cal, Maimuta si Porc este in general buna in 2019. Totusi, la sfarsitul lunii februarie si pe tot parcursul lunii martie este insa recomandat sa isi echilibreze eforturile, altfel risca sa fie epuizati. Este bine de stiut si faptul ca numai in perioada octombrie-noiembrie a anului 2019 nativii acestor semne zodiacale isi vor putea atinge toate obiectivele. Acest lucru va asigura armonie la locul de munca si ii va ajuta sa imbunatateasca relatiile cu ceilalti.

In ceea ce priveste proiectele si activitatile profesionale, 2019 este un an interesant pentru nativii Dragon, Sarpe, Cocos si Caine. Mai ambitiosi decat de obicei, nativii acestor semne zodiacale vor inceta sa se refugieze in rolurile secundare si vor indrazni sa iasa mai mult in evidenta. Nativii Caine vor lucra la proiecte impreuna cu colegii, vor face si acte de caritate sau vor scrie o carte. Nativii Sarpe, chiar daca se afla in ciocnire cu semnul Porcului, acesta le va aduce schimbari la locul de munca sau chiar inlocuirea acestuia cu unul mai bun. Dragonii si Cocosii vor fi foarte activi. Pe scurt, eforturile acestora vor fi recompensate chiar de la inceputul Anului Nou Chinezesc 2019. Cateva intarzieri si momente inoportune sunt posibile spre sfarsitul anului , dar raportul final va fi pozitiv.

 

Conform astrologiei chineze cum va fi aspectata dragostea in anul 2019?

In anul 2019, dragostea bate la usa pentru cei nascuti sub semnele zodiacale de: Sobolan, Porc, Iepure si Caine. Nativii casatoriti vor fi iubitori si pasionali, iar partenerii lor vor fi incantati. Pentru cei singuri, 2019 pare a fi un an favorabil pentru intalniri speciale.

Desi, ultimele luni ale Anului Cainelui 2018 au fost destul de dificile pentru nativii Sarpe, Bivol, Tigru si Maimuta, in primul trimestru al acestui an, acestia isi pot restabili increderea si dragostea in relatia lor. Totusi, mare grija: 2019 poate aduce si tentatia de a avea o aventura! Daca sunteti singuri, aceasta nu va fi o problema, va fi o atmosfera calma. In schimb, pentru cei casatoriti precautia este foarte importanta.

Pentru cei din zodiile Dragon, Cocos, Capra si Cal care sunt implicati in relatii, 2019 ar putea fi destul de navalnic, mai ales daca partenerul sau sotul nu corespunde asteptarilor voastre. Ati putea fi intr-o disputa permanenta, ceea ce va face sa pierdeti energie incercand sa depasiti dificultatile.

Concluzie

Nativii Porc/Mistret ofenseaza anul curent, dar energia Feng Shui din sectorul lor ii va ajuta. Cei aflati sub semnul Sarpelui se vor ciocni cu Porcul, prin urmare, pentru a avea un an bun, trebuie sa calatoreasca mai mult si sa faca unele schimbari, cum ar fi: mutarea casei, mutarea biroului sau schimbarea locului de munca. Cu toate acestea, recomandarea este sa aveti o grija deosebita si sa va abtineti de la sporturi riscante, cum ar fi conducerea masinilor rapide, a avioanelor, sa faceti scufundari sau parasutism etc. Atat nativilor Sarpe, cat si nativilor Porc le-ar fi de ajutor sa poarte un pandantiv cu Tigru care sa ajute la distragerea atentiei Marelui Duce, Porcul, explicatia fiind ca acest animal se combina cu semnul acestui an. Nativii Sarpe, ar fi bine sa nu calatoreasca direct catre Nord-Vest, deoarece este directia Marelui Duce in 2019.

 

Zodii compatibile in 2019:

Iepure, Capra si Tigru

Zodii incompatibile in 2019:

Sarpe si Maimuta

Culori norocoase pentru 2019:

Nuante de galben, maro, auriu si gri.

 

 

 

Energiile si Remediile Feng Shui in anul 2019

 

Prezentare generala

 

Sectoarelor prosperitatii

Nord-Vest

Sectoarele academice

Nord si Vest

Sectoare negative

Sud-Vest si Nord-Est

 

Stelele zburatoare pozitive in anul 2019:

 • Centru – # 8 Steaua anuala
 • Vest – # 1 Stea anuala
 • Nord – # 4 Stea anuala
 • Est – # 6 Steaua anuala
 • Nord – Vest – # 9 Steaua anuala

Zone negative in 2019:

 • Sud-Vest (steaua ghinioanelor si a obstacolelor) – # 5 Stea anuala
 • Nord-Est (steaua bolii) – # 2 Stea anuala
 • Sud (steaua disputelor si a problemelor juridice) – # 3 Steaua anuala
 • Sud-Est – # 7 Steaua anuala

Restristile in 2019:

– Marele Duce sau Tai Sui va fi la Nord-Vest (322,5 – 337,5 grade). Evitati sa va asezati cu fata catre Marele Duce sau sa-l deranjati prin renovari.

–  Sui Po (Spargatorul de An) va fi la Sud-Est (142,5 – 157,5 grade).

– Cele 3 Ucideri vor fi la Vest (232.5 – 307.5 grade). Evitati sa dormiti sau sa stati cu spatele catre aceasta directie.

 

Energiile casei

Energiile anuale se suprapun peste energiile active ale casei sau biroului, care se calculeaza pentru perioade de 20 de ani. Energiile active sunt energiile de baza ale unui spatiu, acestea fiind calculate pornind de la data construirii unei cladiri in combinatie cu orientarea ei geografica. Energiile de baza ale unui spatiu in combinare cu energiile anuale genereaza anumite efecte. Prin urmare, cele noua stele zburatoare sunt asociate cu cele cinci elemente: apa, lemn, foc, pamant si metal, iar de aici putem deduce care va fi efectul a doua stele zburatoare care vin in aceeasi zona, adica o stea care apartine casei (de baza) si o stea anuala. Asadar, este necesar sa fim atenti la relocarea energiilor bune si energiilor rele la inceputul fiecarui an si sa aplicam remediile potrivite.

In anul 2019, umatoarele energii Feng Shui afecteaza mai mult anumite zone:

 • #2 energia bolii se afla la Nord-Est, ceea ce inseamna ca toti cei care dorm pe o astfel de energie trebuie sa fie mai atenti cu sanatatea. Pentru anihilarea acestei energii negative, ca remediu se amplaseaza la Nord-Est sase monezi metalice obisnuite sau specifice din China, legate cu snur negru.
 • #5 energia ghinioanelor si a obstacolelor in acest an este in Sud-Vest. Pentru anihilarea acestei energii, ca remedii se recomanda amplasarea unor obiecte din metal si apa la Sud-Vest. Apa in Feng Shui are culoarea neagra, prin urmare, este recomandat un vas rotund cu apa sarata, un obiect negru asezat in coltul respectiv al casei sau traditionalii clopotei metalici cu 6 sau 7 brate.
 • # 3 energia conflictelor si a furtului se afla in Sud. Aceasta energie se anihileaza cu elementele foc si pamant. Asadar, in aceasta zona trebuie sa amplasam un vas rosu din ceramica, care simbolizeaza atat elementul pamant cat si elementul foc, un covoras patrat rosu, cristale sau pietre.
 • Marele Duce in 2019 este in Nord-Vest, intre 322,5 – 337,5 grade pe busola; reprezinta energia principala a anului 2019. In aceasta zona nu este indicat sa se “mute pamantul” sau sa se faca lucrari de constructie substantiale.
 • Cele 3 Ucideri in 2019 se afla in Vest, intre 232,5 – 307,5 grade pe busola. Nu este recomandat sa stati cu spatele la Vest, deoarece veti sta cu spatele la energia nefavorabila numita „Trei Shar-uri” sau „Trei ucideri”.
 • Sui Po – Spargatorul Anului, Sarpele, adica animalul care se ciocneste cu Porcul – in 2019 este in Sud-Est, intre 142,5 – 157,5 grade pe busola. Este si o “pozitie de prabusire, accidentare” impotriva Marelui Duce, fiind numita si „Mania Marelui Duce”. De aceea, nu este bine sa ne asezam cu spatele catre Sud – Est pentru a nu sta cu fata catre Nord-Vest, acolo unde se afla Marele Duce in anul 2019. Acest lucru este necesar pentru a nu-l ofensa pe Marele Duce care, de fapt, reprezinta Anul Porcului, 2019. Aici este prezenta si steaua #7, energia scandalurilor si a barfelor, ceea ce inseamna ca trebuie anihilata cu elemente din lemn si apa. Prin urmare, amplasam in aceasta zona 3 bambusi in bol transparent cu apa sau cateva obiecte din lemn, sau ceva verde, in functie de ceea ce se potriveste in casa voastra.

 

Continutul acestui articol apartine in intregime Feng Shui Divine. Redarea integrala sau partiala a articolului este strict interzisa fara acordul Feng Shui Divine!